Veelgestelde vragen

Vragen over de verkoop

Wanneer start de verkoop?

De verkoop van de Kleine Weelde Veld C is gestart op 7 mei. Alle woningen zijn inmiddels toegewezen. Bekijk hier het aanbod.

Hoe schrijf ik mij in?

De inschrijving is gesloten. Je kunt je nog wel als reservekandidaat opgeven. Inschrijven voor een woning in De Kleine Weelde Veld C doe je online. Ga naar de aanbodpagina. Klik in de kavelkaart op ‘bekijk deze woning’ en vervolgens op ‘ik wil mij inschrijven voor deze woning’ om aan te geven naar welke woning(en) jouw voorkeur uitgaat. Als je klaar bent met de selectie van de woningen, klik je op ‘Voorkeur opsturen’. Vervolgens vul je het digitale inschrijfformulier in en onderteken je deze.

Maakt het uit wanneer ik mij inschrijf voor de woning(en)?

De inschrijving is gesloten op 18 mei. Er wordt geen onderscheid gemaakt in moment van binnenkomst indien jouw inschrijving voor 18 mei om 12.00 uur ontvangen is. Alle inschrijvingen die daarna binnenkomen, staan op de reservelijst.

Wanneer worden de prijzen bekend gemaakt?

De definitieve prijzen per bouwnummer staan op de aanbodpagina en in de prijslijst. De prijzen variëren van € 199.900,- tot € 240.000,- VON.

Hoe werkt de toewijzing?

De toewijzing wordt door Timpaan gedaan. De woningen zullen worden toegewezen op basis van de volgorde van de aangegeven voorkeuren. Bij meerdere gegadigden voor één bouwnummer vindt de toewijzing plaats op basis een random match waarbij de ingevulde informatie wordt meegewogen bij de toewijzing van de beste kandidaat. Als de 1e voorkeurkeuze voor een specifieke woning al aan een andere gegadigde is toegewezen, kan een eventuele 2e keuze worden toegewezen, enz.

Inschrijvers uit de Gemeente Uithoorn hebben voorrang op de woningen van de Kleine Weelde veld C. Voordat er een definitieve toewijzing plaatsvindt aan deze personen wordt de inschrijving getoetst door de gemeente. De inschrijver moet woonachtig zijn in de gemeente en ingeschreven staan in de administratie van de gemeente (GBA).

Wat is Koopstart en hoe werkt het?

Koopstart is een speciaal voor jonge kopers ontwikkeld financieel product om het kopen van een eigen woning betaalbaar te maken. Ook Timpaan biedt jou als toekomstige bewoner van een Smartwoning Koopstart aan. Lees hier meer.

Is Koopstart verplicht?

Ja, Koopstart is voor de woningen van De Kleine Weelde Veld C verplicht. Wij willen het kopen van een huis aantrekkelijk maken voor de doelgroep die het minder breed heeft, Koopstart is hier een ideale oplossing voor.

Hoe wordt het kortingspercentage bepaald?

De hoogte van de korting is afhankelijk van de huidige taxatiewaarde. De woningen zullen getaxeerd worden en het verschil tussen de waarde en de verkoopprijs is de korting.

Moet ik rente betalen over de Koopstart korting?

Nee, het betreft geen lening. De korting betreft een uitgestelde betaling.

Wanneer komen de plattegronden en overige verkoopdocumentatie op de website?

De plattegrondtekeningen zijn nu hier te bekijken. De verkoopdocumenten vind je hier.

- Moet ik starter, senior of alleenstaand zijn om in aanmerking te komen voor een woning?

Nee dit is niet verplicht. We hebben de woningen ontwikkeld voor deze doelgroep. Maar iedereen die graag in een smartwoning wilt wonen is natuurlijk van harte welkom!

Hoe weet ik of ik deze woningen kan betalen?

Het is altijd handig om een vrijblijvend gesprek met een hypotheekadviseur aan te gaan. Op deze manier weet je exact hoeveel je kan lenen en of het zinvol is je in te schrijven voor het project.

Maak ik kans als ik niet uit Uithoorn kom?

De geïnteresseerden kunnen hun voorkeur voor bouwnummers doorgeven (bijv. een top 5). Wij kijken dan per bouwnummer of wij de woning kunnen toewijzen met een 1e voorkeur voor deze specifieke woning. Wanneer er meerdere geïnteresseerden zijn met het specifieke bouwnummer als eerste voorkeur, wordt er geloot waarbij inwoners van Uithoorn voorrang krijgen. Pas als er helemaal niemand een 1e voorkeur heeft opgegeven voor een specifiek bouwnummer, dat doen wij hetzelfde met de inschrijvers die het specifieke bouwnummer als 2e voorkeur hebben opgegeven. De inwoners uit Uithoorn hebben dus een grotere kans, maar geïnteresseerden die niet uit Uithoorn komen maken ook zeker kans!

Kan ik mijn kans op een woning vergroten door meerdere keren in te schrijven?

Nee, het is niet toegestaan om meerdere keren in te schrijven.

Is het verplicht om een X aantal jaar in de woning te blijven wonen?

Nee, dit is niet verplicht.

Mag ik de woning verhuren?

Nee, dit is niet toegestaan.

Zit er een keuken en badkamer in?

De woning is inclusief standaard toilet en badkamer, exclusief keuken. Bruynzeel heeft een keukenaanbieding speciaal voor de smartwoning gemaakt. Lees hier meer over in de keukenbrochure op de pagina verkoopdocumenten.

Wat zijn de extra kosten voor de warmtepompinstallatie?

De maandelijkse huur- en onderhoudskosten vind je in de prijslijst.

Kan je de woning later vergunningsvrij uitbouwen?

Nee dit is niet mogelijk. De woningen zijn ontwikkeld voor kleine huishoudens. Om de woning voor kleine huishoudens geschikt te houden en daarmee de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen is het niet mogelijk om uit te bouwen.